Autor Wątek: Katalogowanie - PubliKody RP  (Przeczytany 3477 razy)

numen

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 20
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Katalogowanie - PubliKody RP
« dnia: 11 Czerwiec 2013, godz: 11:15 »
Witam,
Ustawiłem dla grupy PubliKod linkowanie do katalogów od 2 PR do 10 PR.
A Publiker i tak dodaje mi do katalogów 0 i 1 RP.

wodnick

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 403
  • Pomógł: 11
    • Zobacz profil
Odp: Katalogowanie - PubliKody RP
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Czerwiec 2013, godz: 11:59 »
Sprawdzałeś w bazie publikera jaki PR mają te strony?
Czy na samych stronach?

numen

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 20
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Katalogowanie - PubliKody RP
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Czerwiec 2013, godz: 13:28 »
Sprawdzam w panelu klienta, "Historia finansowa konta użytkownika"

wodnick

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 403
  • Pomógł: 11
    • Zobacz profil
Odp: Katalogowanie - PubliKody RP
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Czerwiec 2013, godz: 13:40 »
A jaki PR mają same strony sprawdzane spoza publikera?

numen

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 20
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Katalogowanie - PubliKody RP
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Czerwiec 2013, godz: 14:21 »
Sprawdzałem kilka i wskazuje iż mają PR = 0

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Katalogowanie - PubliKody RP
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Czerwiec 2013, godz: 17:01 »
W swojej instalacji Publikera wejdź w zadania cron, poszukaj zadania systemowego 'Aktualizacja bazy katalogów i precli' i uruchom kilka razy, aby zaktualizowała się Twoja baza - wtedy powinno być już dobrze.

numen

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 20
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Katalogowanie - PubliKody RP
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Czerwiec 2013, godz: 12:12 »
Nie pomogło.
Tylko to chyba nie problem z bazą katalogów? Chciałem aby z Publikodu katalogowane był strony od 2 PR a nie od 0. ( bo z tego co widać cześć katalogów z RP 0 - są siwże i chyba talko pod Publikera założone :-/)

wodnick

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 403
  • Pomógł: 11
    • Zobacz profil
Odp: Katalogowanie - PubliKody RP
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Czerwiec 2013, godz: 12:24 »
Podaj kilka adresów, sprawdzę u siebie

numen

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 20
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Katalogowanie - PubliKody RP
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Czerwiec 2013, godz: 17:24 »
Sprawdź w swojej instalacji Publikera jakie są wartości PR tych katalogów, na serwerze zostały one zaktualizowane 3 dni temu, więc być może u siebie masz nieaktualne dane.

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Katalogowanie - PubliKody RP
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Czerwiec 2013, godz: 17:50 »
W nowszej wersji skryptu musimy zrobić to tak, żeby Page Rank skuteczniej się aktualizował.

wodnick

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 403
  • Pomógł: 11
    • Zobacz profil
Odp: Katalogowanie - PubliKody RP
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Czerwiec 2013, godz: 19:31 »
Wszystkie wskazane przez Ciebie adresy w mojej instalacji publikera maja PR 0.