Autor Wątek: Jak zacząć sprzedawać kody za pomocą panelu PubliKodów  (Przeczytany 24208 razy)

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak zacząć sprzedawać kody za pomocą panelu PubliKodów
« Odpowiedź #30 dnia: 05 Czerwiec 2013, godz: 10:22 »
odnosnie statystyk, chodzi o site/pr/itd
PR i IP stron są aktualizowane co kilkanaście dni.

zmniejszyłem w panelu katalogu ilosc linkow jakie mozna zamiescic w tresci wpisu z publikodow, ale i tak weszly 3 linki w opisie...
to samo odnosnie przyjmowania podstron i subdomen, ustawienia z panelu sa pomijane
O który rodzaj skryptu pytasz, SeoKatalog czy Sinooke?

eria86

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak zacząć sprzedawać kody za pomocą panelu PubliKodów
« Odpowiedź #31 dnia: 05 Czerwiec 2013, godz: 11:06 »
sinooke, w sumie to nie pytam tylko informuje o błędzie

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak zacząć sprzedawać kody za pomocą panelu PubliKodów
« Odpowiedź #32 dnia: 05 Czerwiec 2013, godz: 17:49 »
Uwzględniane są ustawienia liczby linków w tekście (sprawdzimy to, o czym piszesz) oraz to, czy katalog akceptuje podstrony. Ustawienie dotyczące subdomen na razie nie jest uwzględniane.

pyzdera

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 16
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak zacząć sprzedawać kody za pomocą panelu PubliKodów
« Odpowiedź #33 dnia: 05 Czerwiec 2013, godz: 19:04 »
A coś dla wordpressa będzie? Tutaj jest duże pole do popisu, bo można by częściowo udostępniać prywatne precle. Dobrze by było, gdyby odbywało się to z pominięciem rejestracji.

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak zacząć sprzedawać kody za pomocą panelu PubliKodów
« Odpowiedź #34 dnia: 05 Czerwiec 2013, godz: 19:53 »
@eria86 - odpowiadając na Twoje pytanie/zgłoszenie błędu :) - jeśli zmienisz jakieś parametry w grupie utworzonej dla wpisów opłaconych PubliKodem, czyli np. zmienisz liczbę linków, które można wstawić do tekstu, to musisz dodać taki katalog ponownie do sprawdzenia. Tak to działa na tą chwilę, pewnie w przyszłości tak to zmienimy, żeby nie było takiej potrzeby.

A coś dla wordpressa będzie? Tutaj jest duże pole do popisu, bo można by częściowo udostępniać prywatne precle. Dobrze by było, gdyby odbywało się to z pominięciem rejestracji.
Będzie dla WP, oczywiście nie będzie potrzeby rejestracji, a gdyby nawet, to będzie to robione całkowicie automatycznie, zobaczymy jakie ma wymagania skrypt WP co do tego zagadnienia.

eria86

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak zacząć sprzedawać kody za pomocą panelu PubliKodów
« Odpowiedź #35 dnia: 06 Czerwiec 2013, godz: 11:22 »
dzięki za info. mala propozycja, fajnie byłoby móc zmienić hurtowo koszt dodania w panelu
-- wybierz dzialanie --
sprawdzenie parametrow
zmiana ceny
sprawdzenie katalogu
usun

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak zacząć sprzedawać kody za pomocą panelu PubliKodów
« Odpowiedź #36 dnia: 06 Czerwiec 2013, godz: 12:19 »
OK, dzięki za sugestię, dodałem do listy "do zrobienia" :)

pyzdera

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 16
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak zacząć sprzedawać kody za pomocą panelu PubliKodów
« Odpowiedź #37 dnia: 07 Czerwiec 2013, godz: 09:40 »
Deaktywacja/aktywacja katalogu - np. w razie jakichś problemów technicznych, jak to właśnie mamy w jednym z moich.

swirus71

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 16
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak zacząć sprzedawać kody za pomocą panelu PubliKodów
« Odpowiedź #38 dnia: 07 Czerwiec 2013, godz: 15:44 »
Automatycznie tworzona grupa dla PubliKodów ma domyślne parametry, a jednym z tych parametrów jest liczba linków w treści wpisów ustawiana na 3. Możesz jednak wejść do panelu swojego katalogu i zmienić wartość tego parametru np. na 1. Ta wartość ustawiona w panelu katalogu będzie uwzględniana.
... i jak w tym kawale o teściowej... "i tak 70 razy z rzędu"... ?

i kwestia druga - już się pojawiają wpisy pt/ podlinkowanie wpisów w innych katalogach (mam dopuszczone podstrony) - IMO nie jest to najlepszy pomysł żeby wpisem w 1 seokatalogu linkować wpis w innym seokatalogu. Cała baza zostanie szybko wystawiona na "odstrzał".

Przykład: pozycjonowanie-katowice.org.pl/sport,i,turystyka/wladyslawowo,noclegi,s,352/

termi

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 24
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak zacząć sprzedawać kody za pomocą panelu PubliKodów
« Odpowiedź #39 dnia: 07 Czerwiec 2013, godz: 22:34 »
Planujesz dodanie wp-katów?

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak zacząć sprzedawać kody za pomocą panelu PubliKodów
« Odpowiedź #40 dnia: 08 Czerwiec 2013, godz: 12:27 »
Takie małe wyjaśnienie... ostatnio zauważyliśmy mały błąd w naszym skrypcie sprawdzającym Page Rank i Indexed Pages katalogów i z tego względu nie wszystkie katalogi dodane do panelu mają zaktualizowane te parametry. Błąd ten już został poprawiony i trwa ponowne sprawdzanie wszystkich katalogów z panelu, więc wkrótce  parametry zostaną zaktualizowane - proszę o cierpliwość :)

Deaktywacja/aktywacja katalogu - np. w razie jakichś problemów technicznych, jak to właśnie mamy w jednym z moich.
W takim przypadku po prostu możesz usunąć adres, a później dodać go ponownie.

... i jak w tym kawale o teściowej... "i tak 70 razy z rzędu"... ?
Nie rozumiem :)

i kwestia druga - już się pojawiają wpisy pt/ podlinkowanie wpisów w innych katalogach (mam dopuszczone podstrony) - IMO nie jest to najlepszy pomysł żeby wpisem w 1 seokatalogu linkować wpis w innym seokatalogu. Cała baza zostanie szybko wystawiona na "odstrzał".
To konkretny użytkownik musiał ręcznie wstawić sobie te adresy do podlinkowania, bo Publiker tak nie robi.

Planujesz dodanie wp-katów?
Tak.
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwiec 2013, godz: 12:29 wysłana przez publiker.pl »

pyzdera

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 16
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak zacząć sprzedawać kody za pomocą panelu PubliKodów
« Odpowiedź #41 dnia: 08 Czerwiec 2013, godz: 12:51 »
Pewnie że mogę usunąć, a później dodać - tylko po co? Katalog będzie od nowa musiał pojawiać się w bazie, a ja np. tylko przenoszę katalog na inny serwer :)
W kwestii błędu który mam na jednym z katalogów - wysłałem dane do ftp dwa dni temu i jakoś nie ma odzewu, mam nadzieję że dotarło?

W kwestii teściowej... Pewnie chodzi o to że w seokacie to jest ustawienie ogólne dla wszystkich grup wpisów.

pyzdera

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 16
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak zacząć sprzedawać kody za pomocą panelu PubliKodów
« Odpowiedź #42 dnia: 08 Czerwiec 2013, godz: 13:58 »
A, no i jeszcze ważne - a co z kwestią katalogów i precli tematycznych? Można liczyć na podział na kategorie? Nie ma tego co prawda wiele, ale myślę że z czasem będzie przybywać.

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak zacząć sprzedawać kody za pomocą panelu PubliKodów
« Odpowiedź #43 dnia: 08 Czerwiec 2013, godz: 17:28 »
Pewnie że mogę usunąć, a później dodać - tylko po co? Katalog będzie od nowa musiał pojawiać się w bazie, a ja np. tylko przenoszę katalog na inny serwer :)
Czy to będzie się nazywać usunięcie, czy dezkatywacja, to są kwestie drugorzędne, które właściwie mają małe znaczenie.

W kwestii błędu który mam na jednym z katalogów - wysłałem dane do ftp dwa dni temu i jakoś nie ma odzewu, mam nadzieję że dotarło?
Tak, już wszystko śmiga, wysłałem dane na email :)

swirus71

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 16
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak zacząć sprzedawać kody za pomocą panelu PubliKodów
« Odpowiedź #44 dnia: 09 Czerwiec 2013, godz: 00:47 »
... i jak w tym kawale o teściowej... "i tak 70 razy z rzędu"... ?
Nie rozumiem


Chodzi o to że dodane mam 70 katalogów i  teraz muszę się do każdego z nich osobno logować żeby to przestawić - do moderowania mam panel gdzie z 1 panelu leci moderacja wszystkich.

Więc gdyby pojawiła się w panelu opcja ustawiania parametrów dla wpisów "publiker" byłoby fajnie ;D

a co do samej teściowej...

Odbywa się rozprawa w sądzie. Facet jest oskarżony o zamordowanie teściowej. Sędzia pyta co oskarżony ma na obronę.
- Wysoki Sądzie, jestem niewinny. To było tak: Siedziałem sobie w kuchni i obierałem banana, gdy w pewnym momencie wyślizgnęła mi się z ręki skórka, a potem wypadł mi nóż i właśnie wtedy do kuchni weszła teściowa i poślizgnęła się na skórce, i upadła na nóż... .... i tak siedem razy Wysoki Sądzie.
« Ostatnia zmiana: 09 Czerwiec 2013, godz: 00:49 wysłana przez swirus71 »