Autor Wątek: Przenoszenie instalacji publikera na inny serwer  (Przeczytany 2344 razy)

miksolek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 34
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Przenoszenie instalacji publikera na inny serwer
« dnia: 08 Kwiecień 2013, godz: 16:23 »
witam
czy jest możliwośc uproszczenia sposobu przenoszenia instalacji publikera z serwera na serwer???
mam tu na myśli sytuację jaka powstała po ostatniej aktualizacji do wersji 3.3.6 i możliwości obsługi Antigate.com
niestety ja swojego publikera mam na home.pl i jestem zmuszony przenieś instalację na inny serwer by w pełni móc korzysta z tej funkcji...
domyślam się że problem nie dotyczy tylko mnie więc temat może by wart zachodu...

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Przenoszenie instalacji publikera na inny serwer
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Kwiecień 2013, godz: 12:01 »
Nie musisz przenosić programu, możesz pozostać na home.pl, tylko crona uruchamiaj co 1 minutę z innego serwera.

miksolek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 34
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Przenoszenie instalacji publikera na inny serwer
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Kwiecień 2013, godz: 15:10 »
Chciałbym zamieścic crona tutaj... www.netmark.pl,  lub  www.host-ed.net
jest malutka szansa żebym otrzymał jakieś instrukcje jak to zrobi??? :)

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Przenoszenie instalacji publikera na inny serwer
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Kwiecień 2013, godz: 20:59 »

miksolek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 34
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Przenoszenie instalacji publikera na inny serwer
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Kwiecień 2013, godz: 19:13 »
czy jeżeli instalację publikera mam na home.pl to wystarczy tylko zdefiniowac crona na innym serwerze i już będzie wywoływał co minutę czy trzeba jeszcze coś zmieni w instalacji publikera... I gdzie mogę sprawdzi czy nowy ckron już prawidłowo wywołuje i z jaką częstotliwością???
z góry dzięki za odp...

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Przenoszenie instalacji publikera na inny serwer
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Kwiecień 2013, godz: 23:32 »
Wystarczy zdefiniować crona na innym serwerze - to wszystko. Wywołanie adresu URL z crona z innego serwera, to tak jakby co minutę odświeżać ręcznie ten adres w przeglądarce, więc bez problemu można ten adres po prostu wywoływać z innego serwera - za pomocą takich poleceń jak lynx lub wget.

miksolek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 34
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Przenoszenie instalacji publikera na inny serwer
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Kwiecień 2013, godz: 16:36 »
czy to oznacza że jeżeli mam crona podzielonego na kilka zadań to znaczy że każde z nich muszę określic na nowym serwerze ???

wodnick

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 403
  • Pomógł: 11
    • Zobacz profil
Odp: Przenoszenie instalacji publikera na inny serwer
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Kwiecień 2013, godz: 21:41 »
Tak

miksolek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 34
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Przenoszenie instalacji publikera na inny serwer
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Kwiecień 2013, godz: 22:01 »
wielkie dzięki... :)

miksolek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 34
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Przenoszenie instalacji publikera na inny serwer
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Kwiecień 2013, godz: 20:41 »
tak już tylko w woli wyjaśnienia dodam dla tych którzy jak ja nie są za biegli w temacie, że trzeba jeszcze usuną plik o nazwie "cron" i wtedy wszystko śmiga jak talala...:)