Autor Wątek: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu  (Przeczytany 8917 razy)

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Marzec 2013, godz: 13:44 »
Co jeśli są 3 grupy, powiedzmy: KOD, KOD PLATINIUM, KOD GOLD i chcemy dodawać do grupy "KOD"? Ona występuje we wszystkich 3 wariantach. Zadziała?
Najlepiej byłoby podać taki ciąg, który jednoznacznie identyfikuje grupę. Jeśli jest tak dziwny przypadek, jak opisałeś powyżej, to dopasowana zostanie pierwsza znaleziona grupa na liście - czyli ta, która w rozwijanej liście grup podczas dodawania wpisu jest najwyżej.

i

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 225
  • Pomógł: 1
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Marzec 2013, godz: 15:28 »
No to może traktować to jak regexp? "^KOD$" i do widzenia, a standardowo "KOD PLATINIUM" też zadziała, więc kto nie umie, nie musi.

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Marzec 2013, godz: 22:43 »
Dzięki za sugestię, pomyślimy nad tym, aby obsługiwać takie przypadki.

remyg

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 20
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Czerwiec 2013, godz: 10:17 »
Czy w momencie gdy "skończy" się kod to publiker wyśle powiadomienie?

Załóżmy taki case. Jest grupa 100 katalogów z kodem. Kataloguję dwie strony.
Oznacza to, że każda strona doda się po 50 razy do stosownych katalogów i po tym powinienem wymienić kod.
Tylko czy mam sam pilnować kiedy to będzie czy publiker rozpozna ten moment?

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Czerwiec 2013, godz: 15:36 »
Program nie wyśle takiego powiadomienia, bo trudno to określić - program spróbuje dodać wpis do każdego katalogu z danej bazy katalogów i jeśli skończą się adresy w bazie, to wtedy wyłączy grupę i wyśle informacje o tym emailem.

Polecam korzystanie z PubliKodów, jest mniej problemów niż z wysyłaniem wpisów z multikodem.

wolszlegier

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Czerwiec 2013, godz: 15:06 »
W rubryce "Kod" wpisuje się "zakupiony multikod" do katalogów.
 
Czy to znaczy, że po pomimo tego iż zasiliłem konto Publikera pewną sumą pieniędzy, trzeba znaleźć grupę katalogów i indywidualnie wg. ich cennika zakupić multikod?
Czyli jak rozumiem, ów zasilenie konta Publikera pieniędzmi służy jedynie temu, by dodawać wpisy, za które dodatkowo trzeba zapłacić u danego usługodawcy?
Czy jest jakaś baza grup katalogów wraz z cennikami i linkami, czy trzeba indywidualnie ich szukać?

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Czerwiec 2013, godz: 16:51 »
W rubryce "Kod" wpisuje się "zakupiony multikod" do katalogów.
Czy to znaczy, że po pomimo tego iż zasiliłem konto Publikera pewną sumą pieniędzy, trzeba znaleźć grupę katalogów i indywidualnie wg. ich cennika zakupić multikod?
Nie, nie trzeba już kupować multikodu - obsługa multikodów była wcześniej w programie i nadal istnieje. Jeśli doładowałeś konto, to wejdź w Menu -> Konfiguracja (musisz używać aktualnej wersji Publikera), podaj dane dostępu do panelu PubliKodów, aktywuj i wtedy możesz utworzyć osobną grupę do katalogowanie przy użyciu PubliKodów. W ustawieniach grupy możesz określić ile chce płacić za jeden kod (od...do).

Jeśli wejdziesz w Menu -> Katalogi i nad listą wybierzesz opcję "Pokaż: płatne PubliKodem", to będziesz miał listę płatnych katalogów wraz z cenami za wpis.
« Ostatnia zmiana: 19 Czerwiec 2013, godz: 16:54 wysłana przez publiker.pl »