Autor Wątek: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu  (Przeczytany 8706 razy)

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Aby móc dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu wykonaj następujące czynności:
  • wejdź w Menu -> Katalogi -> Bazy katalogów i dodaj nową bazę. Zaznacz opcję 'używaj kodu podczas dodawania wpisu do SeoKatalogów', podaj zakupiony multikod oraz charakterystyczny ciąg znaków dla płatnej grupy w katalogach.

    Charakterystyczny ciąg znaków to ciąg, który występuje w nazwie płatnej grupy - taka grupa powinna wystąpić w każdym katalogu, do którego będzie dodawany wpis.

    Przykład:
    Jeśli grupy płatnych wpisów w katalogu mają nazwy: 'Wpis premium (5, 00 PLN)' oraz 'Wpis premium (10, 00 PLN)', a my chcemy dodawać wpisy do grupy 'Wpis premium (5, 00 PLN)', to charakterystycznym ciągiem znaków może być np. 'premium (5, 00 PLN)', albo '(5, 00 PLN)'. Ważne, aby podany ciąg znaków JEDNOZNACZNIE określał grupę wpisów, do której zostanie dodany wpis. A zatem niepoprawnym ciągiem będzie np. 'Wpis premium', ponieważ taki ciąg występuje w obu płatnych grupach wpisów.

  • przypisz do utworzonej bazy katalogów te katalogi, w których może zostać wykorzystany multikod.

    Możesz to zrobić:
    • wchodząc w Menu -> Katalogi, zaznaczając odpowiednie katalogi na liście i wybierając działanie 'skopiuj do bazy...', lub
    • wchodząc w Menu -> Katalogi -> Dodaj adresy do sprawdzenia, wkleić listę katalogów dla multikodu i zaznaczając opcje:
      - 'Nowe adresy: przypisz do bazy katalogów: baza z multikodem' oraz
      - 'Adresy, które są już w programie: przypisz DODATKOWO do bazy katalogów: baza z multikodem'

  • wejdź w Menu -> Projekty -> Zarządzaj grupami -> (nazwa grupy) i zaznaczać opcję 'dodawaj do płatnych katalogów przy użyciu kodów'

    Dla lepszej kontroli skuteczności dodawania najlepiej zaznaczyć również opjcę 'Wykorzystuj: tylko adresy z baz: baza z multikodem' - nie jest to jednak konieczne - można pozostawić włączoną opcję 'Wykorzystuj: wszystkich dostępnych adresów katalogów', można również wybrać opcję 'Wykorzystuj: tylko adresy z baz' i wybrać dowolne bazy (zarówno prywatne jak i publiczne, z multokodem lub bez) - jest tutaj pełna dowolność.
« Ostatnia zmiana: 07 Styczeń 2013, godz: 13:36 wysłana przez publiker.pl »

rav

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 8
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Styczeń 2013, godz: 16:43 »
Fajnie, że coś takiego powstało...ale ja bym poprosił o dodatkową opcje dla leniwych :-)

Np w projekcie zaznaczamy opcje, że chcemy korzystać z płatnych katalogów.
Wówczas powinno nam się pojawić kilka baz multikatalogów do wyboru.

Po wybraniu jednej z nich przechodzimy do strony gdzie możemy otrzymać ten multikod,
gdy go otrzymamy, to go podajemy w publikerze.

I tak dalej.

Mam na myśli taka opcje, że te bazy są już w publikerze przez Was dodane
a my nie musimy się już martwic, czy stworzyliśmy dobra bazę, czy nie.

Pozdrawiam,
rav








Eline

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 289
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Styczeń 2013, godz: 17:47 »
Przeciez te bazy sa tak plynne ze dzis dziala, jutro nie dziala. Nawet dostajac baze z multikodem nie wiesz ile bedzie skutecznych dodan, wiec nie wiem czy to dobra opcja dla leniwych - bo bedzie mniej skuteczna niz opcja dla normalnych uzytkownikow szczegolnie biorac pod uwage rozciagniecie dodawania w czasie.

Ja osobiscie nie bardzo sobie wyobrazam dodanie seokow z multikodem do normalnego projekty gdzie jest N dodan dziennie, bo bedzie jak z wiki ;) Takze lepiej skopiowac projekt, utworzyc baze seokow tylko pod dany blast i jechac.

rav

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 8
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Styczeń 2013, godz: 23:16 »
Ja tam nie jestem zwolennikiem jednorazowego uderzenia w postaci dodania jednego dnia do wszystkich katalogów.

Przeciez te bazy sa tak plynne ze dzis dziala, jutro nie dziala. Nawet dostajac baze z multikodem nie wiesz ile bedzie skutecznych dodan, wiec nie wiem czy to dobra opcja dla leniwych - bo bedzie mniej skuteczna niz opcja dla normalnych uzytkownikow szczegolnie biorac pod uwage rozciagniecie dodawania w czasie.

Dla tego chcąc postępować z moją strategia, chciałbym włączyć dodawanie ustalone przez określony czas i zapomnieć o tym.
A to, że bazy są płynne to mnie nie powinno interesować, moja wersja publikera powinna pobierać ciągle aktualna bazę z nadrzędnego serwera.

Uważam, że skoro można zrobić to z automatu, to po co tracić na to czas robiąc ręcznie.

Pozdrawiam,
Rav


smolek1980

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 9
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
    • KatSeo - lista SeoKatalogów
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Styczeń 2013, godz: 07:41 »
Pytanko

czy będę miał gdzieś wyróżnione linki z płatnych katalogów - aby sprawdzić czy wpis został zaakceptowany ?
Brak Podpisu

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Styczeń 2013, godz: 16:44 »
Na razie nie ma żadnego wyróżnienia tych wpisów. A jak byś to widział w praktyce?

smolek1980

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 9
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
    • KatSeo - lista SeoKatalogów
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Styczeń 2013, godz: 16:52 »
W sumie najprościej to

W statystykach dodać Wpisy płatne

po kliku aby pokazało kategorie katalogów płatnych jaką dodaliśmy do bazy katalogów ( grupa ) i tam żeby pokazało czy opublikowany czy nie oraz czy próbował dodać jeśli nie dodał i generuje błąd to jaki.

Takie proste :)
Brak Podpisu

ragnar23

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 480
  • Pomógł: 9
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Styczeń 2013, godz: 17:36 »
ja bym proponował zrobienie odrębnych grup w projektach do multikodów i tam wpisywać multikod

rav

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 8
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Styczeń 2013, godz: 01:49 »
ja bym proponował zrobienie odrębnych grup w projektach do multikodów i tam wpisywać multikod

Dokładnie jestem za tym samym...i aby te grupy od razu były wypełnione katalogami:-)
(wystarczy, że będą te najpopularniejsze bazy...resztę każdy będzie mógł sobie dowali dołożyć)

Jak dla mnie sporo by to uprościło sprawę.

Pozdrawiam,
rav

gms

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 2
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Luty 2013, godz: 20:24 »
Witam, mam problem, moze ktos sie z tym spotkał. utworzyłem priv baze z bazą katalogó seokatalagomi i multikodem, dodałem do bazy katalogów mullikod oraz ciąg znaków, jednak po kilku minutach przy projekcie mam na szaro przy katalocgach (czyli brak haczyka że wszystko ok.) już  kombinuje dobrych kilka dni, sprawdziłem kod etc i nie wiem co jest grane.

ragnar23

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 480
  • Pomógł: 9
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Luty 2013, godz: 20:38 »
wałkowane po N razy...
kategorie? ustawienia grupy? teksty? powiadomienia z maila jakieś?

gms

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 2
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Luty 2013, godz: 09:54 »
Hej gdzie to było wałkowne, to chetnie doczytam.

i

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 225
  • Pomógł: 1
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #12 dnia: 08 Marzec 2013, godz: 11:20 »
Przykład:
Jeśli grupy płatnych wpisów w katalogu mają nazwy: 'Wpis premium (5, 00 PLN)' oraz 'Wpis premium (10, 00 PLN)', a my chcemy dodawać wpisy do grupy 'Wpis premium (5, 00 PLN)', to charakterystycznym ciągiem znaków może być np. 'premium (5, 00 PLN)', albo '(5, 00 PLN)'. Ważne, aby podany ciąg znaków JEDNOZNACZNIE określał grupę wpisów, do której zostanie dodany wpis. A zatem niepoprawnym ciągiem będzie np. 'Wpis premium', ponieważ taki ciąg występuje w obu płatnych grupach wpisów.

Co jeśli są 3 grupy, powiedzmy: KOD, KOD PLATINIUM, KOD GOLD i chcemy dodawać do grupy "KOD"? Ona występuje we wszystkich 3 wariantach. Zadziała?

ragnar23

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 480
  • Pomógł: 9
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #13 dnia: 08 Marzec 2013, godz: 11:36 »
no jest to kłopotliwa sytuacja... ale wiesz, tak na chłopski rozum... jak masz "KOD" (zwykły) i puścisz publikera z tym kodem - to przecież do platinum i gold ci nie doda - bo to inny kod musi byc ;)

ja bym puścił i zobaczył co sie stanie - kasy nie powinieneś stracić
chyba że wolisz poczekać na to co napisze publiker.pl w tej kwestii - bij do niego bezpośrednio na maila

i

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 225
  • Pomógł: 1
    • Zobacz profil
Odp: Jak dodawać wpisy do płatnych SeoKatalogów na podstawie multikodu
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Marzec 2013, godz: 13:14 »
Już puściłem, ale jeśli doda to i tak to może być zbieg okoliczności: na przykład dlatego że "moja" grupa jest pierwsza od góry.