Autor Wątek: Podlinkowywanie z precli błąd  (Przeczytany 2620 razy)

haster

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 7
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Podlinkowywanie z precli błąd
« dnia: 20 Maj 2012, godz: 21:36 »
Po aktualizacji do wersji 3.0.6 program pokazuje mi dziwną informację.
Mam grupę ustawioną do linkowania z katalogów i precli. Linki ustawione są 1 jako główny pozostałe jako dodatkowe.Sprawdzanie grupy przez link sprawdź nie pokazuje żadnych błędów. Dla art do precli ustawione wysyłaj pojedynczy tekst tylko jeden raz do precla'

1. Sprawa
Jesteś tutaj: Teksty pełne / Projekt: XXX / Grupa: XXX Główna / Teksty pełne /,    i ustawieniu sortowania- teksty przeznaczone do:podlinkowania z precli dostaję taki komunikat: 

Artykuły wysyłane do precli nie mają linka głównego (mają tylko linki w treści tekstu).
Wybierz inne parametry, np. zmień opcje `Promowany adres ma być:` na `linkiem w treści wpisu`.
Aktulnie nie ma żadnych tekstów na tej liście. Kliknij link powyżej, aby dodać nowy tekst.


Dodam, że w tekstach do podlinkowania mam ustawione linki na auto i opcję dowolne z poniższych ( czyli ustawienia prawidłowe ). Sugestia zrezygnowania z linka głównego w grupie jest dziwna bo ..wysyłki do katalogów bez linka głównego, a przy artykule nie bardzo jest jak to zmienić? ( Może coś nie rozumiem albo nie wiem jak i gdzie ustawić)
2. Sprawa
Teraz kolejne dziwne zachowanie zabrakło  w grupie tekstów do podlinkowania z precli w jednej grupie. Dodałem nowy tekst, ustawienia linków auto itd. wyłączyłem komunikat wstrzymania wysyłki i dziś mam w tej samej grupie znowu wstrzymanie wysyłki z komunikatem braku tekstów. W info artykułu jest podane, że ten nowy tekst został użyty w ciągu 1 doby 68.

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Podlinkowywanie z precli błąd
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Maj 2012, godz: 21:54 »
1. Sprawa - ustawiłeś filtr, który nigdy nic nie pokaże i o tym właśnie mówi komunikat "Artykuły wysyłane do precli nie mają linka głównego" - to nie znaczy, że masz rezygnować z linka głównego. Po prostu opcje filtrowania tekstów, które wybrałeś nie mają logicznego uzasadnienia i dlatego lista jest pusta.

2. Sprawa - jaki dokładnie komunikat otrzymałeś?

haster

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 7
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Podlinkowywanie z precli błąd
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Maj 2012, godz: 23:07 »
1. Sprawa Miałem filtrowanie ustawione dla adresów WSZYSTKICH i pokazywał się ten komunikat. Okno"Promowany adres ma być:" pojawia się przy wyborze konkretnego adresu i wcześniej tego nie zauważyłem. Tak czy inaczej to był błąd bo pojawiał się przy wyborze filtrowania dla adresów wszystkich.

po przekliknięciu na konkretny adres filtrowanie pokazało mi moje artykuły do podlinkowania z precli. Po powrocie znowu do filtra wszystkich adresów już pokazało moje artykuły artykuły.

2. Błąd wykasowałem więc go nie podam. W liście grup był komunikat, że wysyłanie artykułów zostało wstrzymane bo brakuje tekstów spełniające kryteria do podlinkowania z precli, co nie było zgodne ze stanem faktycznym bo odpowiedni tekst był i był opublikowany i nawet wysłany jak napisałem 68 razy po wykasowaniu komunikatu

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Podlinkowywanie z precli błąd
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Maj 2012, godz: 09:10 »
Miałbym prośbę na przyszłość - jeśli zgłaszasz dwa pytania/problemy to załóż dwa osobne wątki - będzie łatwiej dyskutować :)

2. Ja nie kojarzę, żeby taki komunikat pojawiał się na liście grup. Taki komunikat to raczej dostałeś na email. Te komunikaty dotyczące braku tekstu są na 99% prawidłowe, więc prawdopodobnie czegoś brakuje, lub coś jest nie tak z tym tekstem. Może sytuacja wygląda tak, że w tekście są synonimy pomieszane z linkami i nie każda kombinacja wylosowanych synonimów daje link w końcowym tekście. Przykładowo jeśli masz taki tekst:
To jest przykładowy {tekst|artykuł|wpis}, który zostanie wysłany jutro rano.

to w przypadku, gdy zostanie wylosowany synonim "artykuł" (bo tylko ten synonim nie jest podlinkowany), to nie będzie linka w tekście i to spowoduje problem. Taka składnia może być, ale pod warunkiem, że w innym miejscu w tekście będzie link. Chodzi o to, aby bez względu na wylosowane synonimy zawsze był link w treści.

i

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 225
  • Pomógł: 1
    • Zobacz profil
Odp: Podlinkowywanie z precli błąd
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Maj 2012, godz: 13:37 »
Przykładowo jeśli masz taki tekst:
To jest przykładowy {tekst|artykuł|wpis}, który zostanie wysłany jutro rano.

to w przypadku, gdy zostanie wylosowany synonim "artykuł" (bo tylko ten synonim nie jest podlinkowany), to nie będzie linka w tekście i to spowoduje problem. Taka składnia może być, ale pod warunkiem, że w innym miejscu w tekście będzie link. Chodzi o to, aby bez względu na wylosowane synonimy zawsze był link w treści.

Żeby zawsze był JAKI¦ link, czy zawsze minimum 1 link do każdego urla?

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Podlinkowywanie z precli błąd
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Czerwiec 2012, godz: 13:09 »
Najlepiej, aby był "zawsze minimum 1 link do każdego urla", w każdej kombinacji synonimów.