Autor Wątek: Mozliwość wyboru kilku baz zamiast jednej  (Przeczytany 2323 razy)

bambero

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 18
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
    • Trworzenie stron Radom
Mozliwość wyboru kilku baz zamiast jednej
« dnia: 15 Maj 2012, godz: 01:05 »

<select multiple="multiple">

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Mozliwość wyboru kilku baz zamiast jednej
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Maj 2012, godz: 09:29 »
I know :)

i

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 225
  • Pomógł: 1
    • Zobacz profil
Odp: Mozliwość wyboru kilku baz zamiast jednej
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Maj 2012, godz: 21:42 »
Można jaśniej? :)

wodnick

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 403
  • Pomógł: 11
    • Zobacz profil
Odp: Mozliwość wyboru kilku baz zamiast jednej
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Maj 2012, godz: 00:56 »
Witam.

Koledzy chyba wymieniają się rozwiązaniami, jak można wybrać kilka pozycji / baz z listy select.
Tyle że pewnie zapis do bazy i obsługa takiego przypadku jest dużo bardziej skomplikowana (co najmniej potrzebna jest serializacja danych przy zapisie, deserializacja przy odczycie i pętla foreach przy wykorzystaniu).

Ale tak tylko zgaduję :)

z pozdrowieniami,
wodnick

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Mozliwość wyboru kilku baz zamiast jednej
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Maj 2012, godz: 11:57 »
@bambero sugeruje wprowadzenie możliwości wyboru (w ustawieniach grupy) wielu baz katalogów, do których ma być wysyłany wpis, zamiast jednej jak jest to obecnie. Pisze, że do tego celu można użyć HTMLowego tagu <select>, a ja odpisałem, że wiem, że tak trzeba to zrobić :)

Wprowadzenie tego nie powinno być trudne, więc przy najbliższej aktualizacji postaramy się to zrobić.

i

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 225
  • Pomógł: 1
    • Zobacz profil
Odp: Mozliwość wyboru kilku baz zamiast jednej
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Maj 2012, godz: 14:09 »
Fajna byłaby też opcja "dodaj do wszystkich z wyjątkiem: (i tu bazy do wyboru)" (można dodawać wszędzie poza prywatnym zapleczem).

Tomato

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 19
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Mozliwość wyboru kilku baz zamiast jednej
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Czerwiec 2012, godz: 11:36 »
Dokładnie, najlepiej zrobić po prostu checboxy dla baz. To jest must have bo wszytsko idzie w kierunku prywatnych zapleczy... Proszę o taką opcję.

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Mozliwość wyboru kilku baz zamiast jednej
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Czerwiec 2012, godz: 11:54 »
W przyszłym tygodniu będzie aktualizacja, w której już powinno to być uwzględnione.