Autor Wątek: Publiker pod Win - brak katalogów  (Przeczytany 4005 razy)

daniel

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Publiker pod Win - brak katalogów
« dnia: 30 Kwiecień 2012, godz: 11:33 »
Mam taki problem, po otwarciu Publikera pod windows i wczytaniu grupy do katalogowania ręcznego pojawia się że nie ma katalogów na liście, co jest niemożliwe, bazę mam sporą. Ponadto czasem po otwarciu programu katalogi są, po dodaniu jednego wpisu pojawia się znowu komunikat że ich nie ma. Co może być nie tak?
Dodam, że baza przechodzi wszystkie testy na OK w zakładce System.

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Publiker pod Win - brak katalogów
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Maj 2012, godz: 14:35 »
W ustawieniach grupy do katalogowania ręcznego możesz definiować różne kryteria wyboru katalogów, które ograniczają liczbę katalogów. Na przykład możesz ustawić, aby wybierane były tylko katalogi zaindeksowane przez Google, itp. Możesz określić również tematykę docelowych katalogów, co bardzo zawęzi liczbę katalogów. Sprawdź jakie Ty masz ustawienia w grupie, bo prawdopodobnie z tego wynika taka sytuacja. Jeśli nie dojdziesz o co chodzi, to napisz jakie masz ustawienia w tej grupie.

ragnar23

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 480
  • Pomógł: 9
    • Zobacz profil
Odp: Publiker pod Win - brak katalogów
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Sierpień 2012, godz: 09:44 »
publiker klient nie widzi wszystkich katalogów w bazie prywatnej

Ustawienia najbardziej łagodne:
IP>=0
wszystkie (darmowe i płatne)

w bazie przy katalogach aktywnych wartość użycia = 0

ewidentny jak dla mnie bug

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Publiker pod Win - brak katalogów
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Sierpień 2012, godz: 12:21 »
Z tego co wiem, to może to wynikać z nieaktualnych informacji o katalogach, które posiada program. Najprostszym rozwiązaniem jest wrzucenie tych adresów do ponownego sprawdzenia poprzez Menu -> Katalogi -> Dodaj adresy do sprawdzenia (z zaznaczoną opcję 'sprawdź ponownie każdy adres URL').

ragnar23

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 480
  • Pomógł: 9
    • Zobacz profil
Odp: Publiker pod Win - brak katalogów
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Sierpień 2012, godz: 20:59 »
okej, spróbuję - zobaczymy czy coś z tego wyniknie

esteban

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Publiker pod Win - brak katalogów
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Sierpień 2012, godz: 14:28 »
Podłączę się pod prośbę sprawdzenia czy nie ma błędu w Publikerze dla Windows. Już kiedyś zgłaszałem ten błąd. W projekcie - katalogi bez żadnych filtrów. Na liście - rozpoznane. Z 50 katalogów po 7 dodaniach - brak katalogów. Adresy ponownie sprawdzone. Pozdrawiam

Ery

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 10
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Publiker pod Win - brak katalogów
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Sierpień 2012, godz: 16:54 »
Też zgłaszałem ten błąd, miał być on naprawiony z kolejną aktualizacją za którą czekam już 2 tygodnie.
« Ostatnia zmiana: 13 Sierpień 2012, godz: 16:57 wysłana przez Ery »

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Publiker pod Win - brak katalogów
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Sierpień 2012, godz: 10:39 »
Sprawdzaliśmy ten problem i wynikał on właśnie z nieaktualnych informacji o katalogach. Po prostu było tak, że katalogi, które nie były uwzględniane podczas dodawania ręcznego były oznaczone jako takie, do których można dodać wpis automatycznie. Skoro można dodać automatycznie, to nie są brane pod uwagę podczas dodawania ręcznego - taki jest zamysł całego programu Publiker Klient dla Windows, aby dodawać ręcznie tylko tam, gdzie nie da się dodać automatycznie.

ragnar23

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 480
  • Pomógł: 9
    • Zobacz profil
Odp: Publiker pod Win - brak katalogów
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Sierpień 2012, godz: 10:47 »
Czy aby na pewno? Oznaczone jako aktywne, IP>0, użyty=0, a captcha... iście dedykowana pod publikera...

http://www.vtop.pl/
http://www.transbudrem.pl/
http://www.skocz.net
http://www.seo-linki.pl
http://www.rozrywka24.info (wymaga logowania)

... wystarczy dzielenia się

ragnar23

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 480
  • Pomógł: 9
    • Zobacz profil
Odp: Publiker pod Win - brak katalogów
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Sierpień 2012, godz: 11:52 »
aczkolwiek!

patrząc w statystyki widzę, że ten katalog (vtop.pl) był używany tzn. wpis wysłany z jakiejś grupy

to teraz pytanie, czy statystyki użycia dotyczą tylko automatu?

Ery

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 10
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Publiker pod Win - brak katalogów
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Sierpień 2012, godz: 14:34 »
No dobrze to po co jest ta opcja?
- uwzględniaj również katalogi, do których można dodać wpisy automatycznie z wykorzystaniem DeathByCaptcha.eu

a pomimo to nie uwzględnia tych katalogów do dodawania ręcznego.

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Publiker pod Win - brak katalogów
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Sierpień 2012, godz: 11:20 »
Uwzględnia, ale tylko te katalogi, do których "można dodać wpisy automatycznie z wykorzystaniem DeathByCaptcha.eu". Jeśli Publiker ma nieaktualne informacje na temat katalogu i uzna, że do katalogu można dodać wpis automatycznie, a katalog nie używa zabezpieczeń łamanych przez DeathByCaptcha.eu, to wtedy taki katalog nie jest uwzględniany podczas katalogowania ręcznego.

Ery

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 10
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Publiker pod Win - brak katalogów
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Sierpień 2012, godz: 09:57 »
Nadal tego nie mogę pojąć lub brakuje tam jednej opcji przy dodawaniu ręcznym:
- wybieraj wszystko co się da z określonej bazy

Bo obecnie mam bazę 250 katalogów a publiker po 130 twierdzi że nie ma do czego dodawać. Zapewne to tak jak mówisz spowodowane nie aktualnymi informacjami o katalogu. Tylko teraz jak uaktualnić te informacje (pojedynczo wybierać 120 adresów i "sprawdź ponownie" - raczej odpada) ?

esteban

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Publiker pod Win - brak katalogów
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Sierpień 2012, godz: 10:07 »
Po ponownym sprawdzeniu katalogów - na 50 seokatalogów (na liście katalogów są zaznaczone ok - wykryte, sprawdzone itd) - publiker dla Windows widzi 7.

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Publiker pod Win - brak katalogów
« Odpowiedź #14 dnia: 21 Sierpień 2012, godz: 11:24 »
@esteban prześlij na email dane dostępu do panelu Publikera oraz napisz, o którą grupę chodzi, to sprawdzimy to.