Autor Wątek: Brak możliwości wstawienia linku w tekście  (Przeczytany 3559 razy)

Rafal

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 18
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Brak możliwości wstawienia linku w tekście
« dnia: 11 Kwiecień 2012, godz: 09:54 »
Witam,
dziś zauważyłem coś niepokojącego, jakby nie działa przycisk wstaw link.
PUBLIKER wersja 3.0.1

Dodaję tekst jak dziesiątki innych wcześniej, zaznaczam frazę do linkowania, klikam ikonę wstaw link - i nic, jakby klawisz nie działał?

ragnar23

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 480
  • Pomógł: 9
    • Zobacz profil
Odp: Brak możliwości wstawienia linku w tekście
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Kwiecień 2012, godz: 09:56 »
może okienko ci sie minimalizuje?
mam tak czasem

Rafal

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 18
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Brak możliwości wstawienia linku w tekście
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Kwiecień 2012, godz: 10:31 »
To nie to.

Jest jakiś inny problem???

Sciągnąłem aktualizację do 3.0.2, sprawdziłem Panel Publikera pod IE i FF, nie działają mi poprostu niektóre okienka do edycji tekstu, nie działają np:
- wstaw link
- a po kliknięciu np: przycisku kopjuj wyświetla się komunikat: Aktualnie nie jest wspomagany przez Twoją przeglądarkę, użyj skrótów klawiaturowych w zamian.

To samo jest na IE i w FF.

Wcześniej działało wszystko dobrze, jeszcze wczoraj wstawiałem teksty i normalnie je linkowałem.

ragnar23

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 480
  • Pomógł: 9
    • Zobacz profil
Odp: Brak możliwości wstawienia linku w tekście
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Kwiecień 2012, godz: 10:48 »
oj to nie mam pojęcia o co chodzi - mi się to nie zdarzyło a mam 3.0.2 i najnowsze wersje wszystkich przeglądarek

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Brak możliwości wstawienia linku w tekście
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Kwiecień 2012, godz: 11:16 »
Może jakiś plik edytora został uszkodzony. Pobierz pełną wersję instalacyjną programu i przegraj na serwer całą zawartość katalogu 'administrator' nadpisując stare pliki nowymi. Powinno pomóc.

Rafal

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 18
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Brak możliwości wstawienia linku w tekście
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Kwiecień 2012, godz: 12:49 »
Nie pomogło, napisałem zawartość katalogu "administrator" i nic, nadal jakby nie można kliknąć w przycisk "wstaw link", jakby nawet się nie "wciska" na ekranie - jakby nie działał.

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Brak możliwości wstawienia linku w tekście
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Kwiecień 2012, godz: 12:56 »
Spróbuj wyczyścić cache przeglądarki, odświeżyć stronę (Ctrl+F5).

Rafal

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 18
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Brak możliwości wstawienia linku w tekście
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Kwiecień 2012, godz: 13:28 »
Nadal nic, brak możliwości jakiejkolwiek edycji tekstu.

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Brak możliwości wstawienia linku w tekście
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Kwiecień 2012, godz: 13:51 »
Proszę przesłać na email dane dostępu do panelu Publikera (adres, login, hasło) oraz dane dostępu przez FTP, to sprawdzę co się dzieje.

Rafal

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 18
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Brak możliwości wstawienia linku w tekście
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Kwiecień 2012, godz: 14:30 »
Przesłane

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Brak możliwości wstawienia linku w tekście
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Kwiecień 2012, godz: 17:23 »
Zajrzałem do Twojego panelu, wszedłem w edycję tekstu i bez problemu mogę dodać link - okienko wstawiania linku pojawia się, dodaje nowy link - wszystko działa (testowane na przeglądarce Firefox). Może jakiś antywirus blokuje dostęp do strony? Dziwne, ale wygląda na to, że ten problem występuje gdzieś na Twoim komputerze lub w Twojej przeglądarce (chociaż jeśli piszesz, że dotyczy FF i IE, to raczej stawiałbym na tego antywirusa).

Rafal

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 18
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Brak możliwości wstawienia linku w tekście
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Kwiecień 2012, godz: 21:21 »
Dzięki za sprawdzenie.
Właśnie sprawdziłem w domu na kompie (ten sam windows 7, ten sam antyvirus Norton 360 od lat, te same przeglądarki, włączone automatyczne aktualizacje) no i w domu działa poprawnie a w pracy nie.

O co chodzi - nie wiem???

Ale nadal podtrzymuje, że PUBLIKER spisuje się rewelacyjnie!!!