Autor Wątek: DeathByCaptcha  (Przeczytany 2665 razy)

incio

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 16
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
    • Budownictwo drogowe, dzierżawa i wynajem domen Internetowych
DeathByCaptcha
« dnia: 26 Marzec 2012, godz: 22:56 »
Witam,

przejrzałem filmy instruktażowe do wersji 3. Czy wprowadzone rozpoznawanie kodów poprzez DeathByCaptcha dotyczy tylko nowych wpisów od momentu zainstalowania wersji 3, czy będzie też rozpoznawało kody z Półautomatu z wcześniejszych prób dodania?

Pozdrawiam.
gazeta posiada anonse dla domen regionalnych poznan, katowice, warszawa oraz lublin

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: DeathByCaptcha
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Marzec 2012, godz: 23:01 »
Publiker dokładnie wie, które katalogi wymagają użycia DeathByCaptcha, więc podczas dodawania wpisów uwzględni wszystkie takie katalogi, do których do tej pory wpis nie był wysyłany.

incio

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 16
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
    • Budownictwo drogowe, dzierżawa i wynajem domen Internetowych
Odp: DeathByCaptcha
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Marzec 2012, godz: 14:49 »
O ile dobrze się zrozumieliśmy to mam rozumieć Twoją odpowiedź następująco: jeżeli przesiądę się na wersję 3 to wszystkie próby dodania "złapane na tokenie", które pojawiały się do tej pory po kliknięciu "PÓŁAUTOMAT" zostaną przemielone przez DeathByCaptcha (DBC) o ile sobie wykupię dostęp? Czy może jednak dotyczy to tylko wszystkich NOWYCH wpisów (tzn. tych po dodaniu i skonfigurowaniu DBC)?
Albo inaczej ujmując: czy jest sens (chodzi tylko o oszczędność czasu) żebym do momentu ukazania się v3 wklepywał tokeny ręcznie z dotychczasowej listy PÓŁAUTOMATU, czy poczekać do następnego tygodnia, wykupić wersję 3 i skonfigurować DBC i czekać aż przemieli listę niedodanych wpisów, które do tej pory poszły do PÓŁAUTOMATU ze względu na nierozpoznany token?

Czyli jeszcze inaczej: czy DeathByCaptcha będzie działało "wstecz" - na próby dodania wpisów, które na dzień instalacji wersji 3 z DBC były już w PÓŁAUTOMACIE :) ?

Dzięki i pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 27 Marzec 2012, godz: 14:53 wysłana przez incio »
gazeta posiada anonse dla domen regionalnych poznan, katowice, warszawa oraz lublin

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: DeathByCaptcha
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Marzec 2012, godz: 15:57 »
Na tą chwilę Publiker obsługuje za pomocą DeathByCaptcha.com katalogi EasyDir i SeoKatalogi. SeoKatalogi nie są obsługiwane przez półautomat. Natomiast jeśli chodzi o EasyDiry, to możesz się wstrzymać, bo wszystko co zrobisz ręcznie przez półautomat może zostać zrobione automatycznie przez rozpoznanie z DeathByCaptha.com.

incio

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 16
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
    • Budownictwo drogowe, dzierżawa i wynajem domen Internetowych
Odp: DeathByCaptcha
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Marzec 2012, godz: 08:35 »
Dlaczego dostałem taką wiadomość:
"Wylaczam opcje używania DeathByCaptcha w Menu -> Konfiguracji
Przyczyna wylaczenia jest prawdopodobnie brak srodkow na koncie serwisu DeathByCaptcha.com. Sprawdz stan swojego konta."
Wczoraj kupiłem nowy pakiet Captcha i środki są dostępne. Nie mam bana.
Dlaczego program sam wyłączył moduł?
gazeta posiada anonse dla domen regionalnych poznan, katowice, warszawa oraz lublin

angelo18

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 40
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: DeathByCaptcha
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Marzec 2012, godz: 12:20 »
temat już poruszony w "zgłaszanie błędów"

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: DeathByCaptcha
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Marzec 2012, godz: 12:39 »
Właśnie odpowiedziałem na tą uwagę w tym wątku: Zgłaszanie błędów ? DeathByCaptcha.com