Autor Wątek: Aktywacji projektu  (Przeczytany 1495 razy)

Netlinker.pl

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
    • Katalog Stron Internetowych
Aktywacji projektu
« dnia: 16 Styczeń 2012, godz: 09:14 »
Witam,

Nie wiem czy jest taka opcja czy nie, jestem świeży z publikerem.

Stworzyłem kilka grup projektów, niektóre już działają, inne w trakcie konstrukcji - ciągle dostaje maila, że te projekty które tworzę, nie mogłem dodać wpisu gdzieś tam bo nie ma tekstu - doskonale o tym wiem, a to wpienia.

Czy można dorobić jakiś guzik / opcje "Włącz / Wyłącz" ?? Przyjdzie np czas ze klient przestaje płacić i wstrzymujemy katalogowanie strony, bez usuwania projektu, potem kiedy zacznie płacić działamy dalej...

ot taka mała propozycja.

Jeżeli jest już coś takiego to przepraszam ale nie dojrzałem.
Prowadzę Darmowy Katalog Stron Internetowych - Dodaj koniecznie swoją stronę ;-)

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Aktywacji projektu
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Styczeń 2012, godz: 12:22 »
Możesz wyłączyć całą grupę lub w ustawieniach grupy wyłączyć opcję 'Linkuj z katalogów' i 'Linkuj z precli'.

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Aktywacji projektu
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Styczeń 2012, godz: 12:26 »
Stworzyłem kilka grup projektów, niektóre już działają, inne w trakcie konstrukcji - ciągle dostaje maila, że te projekty które tworzę, nie mogłem dodać wpisu gdzieś tam bo nie ma tekstu - doskonale o tym wiem, a to wpienia.
Jeśli opublikujesz grupę, to program od razu przystąpi do jej linkowania - jeśli czegoś brakuje, to wyłącza grupę. Jeśli zatem chcesz włączyć grupę, mimo że grupa nie jest jeszcze kompletnie przygotowana (np. brakuje tekstów), to w ustawieniach grupy (trzeba mieć widok normalny, prawy górny róg panelu) ustaw pola 'Najbliższa data dodania do katalogu' oraz 'Najbliższa data dodania do precla' na jakiś bardziej odległy czas, np. za 1 dzień, kiedy grupa już będzie kompletna. W każdym momencie możesz zmienić wartości tych pól, aby od razu zacząć katalogowanie.

Czy można dorobić jakiś guzik / opcje "Włącz / Wyłącz" ?? Przyjdzie np czas ze klient przestaje płacić i wstrzymujemy katalogowanie strony, bez usuwania projektu, potem kiedy zacznie płacić działamy dalej...
Możesz wyłączyć całą grupę lub w ustawieniach grupy wyłączyć opcję 'Linkuj z katalogów' i 'Linkuj z precli'.