Autor Wątek: Linki zwrotne  (Przeczytany 1591 razy)

HardyTwardy

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 8
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
    • Twardy blog
Linki zwrotne
« dnia: 27 Październik 2011, godz: 01:15 »
Ucieszyła mnie nowa funkcja, czyli automatycznie umieszczanie linków zwrotnych. Jednak mam pewien problem:

Przy Teście w publikerze mam taki błąd:
Błąd: operacja nie została wykonana poprawnie

Odpowiedź serwera z linkami zwrotnymi:

<br /> <b>Fatal error</b>: Class 'CFriendLinks' not found in <b>/home/***/domena.pl/link/publiker-bl.php(260) : eval()'d code(1) : eval()'d code</b> on line <b>1</b><br />

Dla linków zwrotnych mam oddzielny index.php w katalogu link
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" type="text/html; carset=utf-8" />
</head>
<body>
<p>Troche tekstu</p>
<div id="linki">
<?php 
include_once('publiker-bl.php'); 
$ob = new CBacklinks('utf-8''http://www.domena.pl/link/'); 
$ob->go(); 
?>

</div>
<p>Troche tekstu</p>
</body>
</html>

W publiker-bl-config.php zmienione te linie (komentarze opuszczam)):
define('HASLO', 'haslo-jak-w-odpowiednim-msc-w-publikerze')
define('LINKI_NA_STRONIE_GLOWNEJ',      true);
define('MIN_PAGE_RANK_STRONY', -1);
define('KATALOG_Z_DANYMI',      'publiker-bl-data');
define('WYSWIETLANIE_LINKOW', 'poziomo');
define('SEPARATOR_LINKOW', ' | ');
function template($links) {
...i reszta nie zmieniona

Na serwerze wpisałem jako nazwę domeny: www.domena.pl/link/ , no i hasło z configu wyżej.
Co może być nie tak?

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Linki zwrotne
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Październik 2011, godz: 13:24 »
OK, pobierz ponownie paczkę ZIP w plikami i przegraj ponownie na serwer plik 'publiker-bl.php'. Powinno rozwiązać problem.

HardyTwardy

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 8
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
    • Twardy blog
Odp: Linki zwrotne
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Październik 2011, godz: 09:12 »
No i już pięknie działa. Dziękuję.

Na razie chyba nie wpisuje chyba automatycznie linka do odpowiedniego pola w katalogu. Tak jak jest teraz wygodniej by było dac linka do kopiowanie w formacie bez http://, gdyż to jest praktycznie zawsze już wpisane w katalogach.