Autor Wątek: Manualne dodawanie - błąd kodów CAPTCHA  (Przeczytany 1926 razy)

kamil_h

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 16
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Manualne dodawanie - błąd kodów CAPTCHA
« dnia: 04 Wrzesień 2014, godz: 13:10 »
Podczas dodawania ręcznego często zdarza mi się sytuacja, kiedy to wpisuję poprawny kod captcha a program cały czas melduje, że jest błędny... Screen poniżej.

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Manualne dodawanie - błąd kodów CAPTCHA
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Wrzesień 2014, godz: 16:13 »
Przeważnie świadczy to o tym, że katalog jest uszkodzony i w ogóle nie da się do niego dodać wpisu. Wtedy po prostu trzeba przejść do następnego katalogu.

kamil_h

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 16
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Manualne dodawanie - błąd kodów CAPTCHA
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Październik 2014, godz: 09:52 »
Przeważnie, obecnie program nie współpracuje z 99% katalogów. Przy każdej próbie wysyłki kodu Captcha tego typu mam błąd i anuluję dodanie wpisu do tego katalogu. Inne w miarę działają.

kamil_h

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 16
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Manualne dodawanie - błąd kodów CAPTCHA
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Październik 2014, godz: 10:11 »
Zauważyłem, że problem występuje przy katalogach w domenach podobnych do http://spis.xn--wiadomocilokalne-ubd.edu.pl/ (http://spis.xn--wiadomocilokalne-ubd.edu.pl/) sprawdziłem ręcznie, faktycznie nie działają tam kody captcha, być może warto je usunąć z publikera?

kamil_h

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 16
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Manualne dodawanie - błąd kodów CAPTCHA
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Październik 2014, godz: 10:16 »
Myślałem już, że być może jest to błąd jakiegoś skryptu do tokenów w katalogach, ale przykład katalogów http://www.xn--63-olai.pomorze.pl/, http://www.xn--25-ola.ostrowwlkp.pl/, http://www.xn--f-1ia.waw.pl/, http://www.xn--nea8q.klodzko.pl/, http://www.xn--65-olai.podhale.pl/ mówi, że tak nie jest. Ręcznie katalog dodany bez problemu, a w publikerze cały czas błąd tokena.
« Ostatnia zmiana: 14 Październik 2014, godz: 10:24 wysłana przez kamil_h »

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Manualne dodawanie - błąd kodów CAPTCHA
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Październik 2014, godz: 16:31 »
Dzięki za informacje, sprawdzimy to :)