Autor Wątek: zmiana środowiska na proste.pl i publiker prezstał działać  (Przeczytany 2265 razy)

jacekk20

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 30
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
zmiana środowiska na proste.pl i publiker prezstał działać
« dnia: 12 Marzec 2014, godz: 00:15 »
Witam,
Do czasu zanim na proste.pl zmieniali coś ze środowiskiem serwera wszystko grało, zmienili i lipa, publiker nie dodaje ani wpisów z automatu, ani nawet te niby wysłane z manuala też nie pojawiają się na liście. Wie ktoś może jak naprawić? Domyślam się że to coś na samym serwerze, może coś zresetowali, ale nawet jeśli to przy instalacji publikera poza podaniem linku do CRONa nic praktycznie nie zmieniałem.

Bo chyba sam publiker nie potraktował tego jako zmianę serwera? Bo tu by chyba było trzeba dezaktywować klucz itd tak jak bym przenosił na inny serwer?

taki mail był od proste.pl"
"Szanowni Klienci,

Informujemy, że pomyślnie zakończyliśmy wielotygodniowy okres testowy nowego środowiska na naszych serwerach WWW i jutrzejszej nocy tj. nocy z 06.03.2014 na 07.03.2014 w godzinach 00:00-07:00 na obsługującym Państwa strony serwerze WWW o nazwie www3.proste.pl uruchomiona zostanie nowa jego wersja. W tym czasie, w wyniku prac, nastąpi przerwa w dostępie do stron www obsługiwanych przez ten serwer.

Za utrudnienia serdecznie przepraszamy. Wprowadzone zmiany pozwolą nam świadczyć dla Państwa usługi o jeszcze wyższej jakości.

W przypadku wystąpienia jakichkolwiek problemów prosimy o kontakt z naszym BOK: bok@proste.pl."

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: zmiana środowiska na proste.pl i publiker prezstał działać
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Marzec 2014, godz: 10:27 »
Mam też serwer na proste.pl i zainstalowanego tam Publikera, ale nie zauważyłem do tej pory takich problemów i po tych zmianach z tego co pamiętam wszystko działało. Teraz natomiast w 90% przypadków pokazuje się Internal Server Error albo Gateway Timeout, więc chyba serwer ma słabsze chwile. Sprawdzę to zatem później, jak będę coś wiedział, to dam znać :)

jacekk20

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 30
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: zmiana środowiska na proste.pl i publiker prezstał działać
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Marzec 2014, godz: 17:26 »
Wina była po stronie prostego, coś nie tak z CRON było, już wysyła

bortner

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 19
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: zmiana środowiska na proste.pl i publiker prezstał działać
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Marzec 2014, godz: 08:12 »
Ja natomiast na proste.pl mam taki komunikat aktualnie Site error: the file *** requires the ionCube PHP Loader ioncube_loader_lin_5.2.so to be installed by the site administrator.

Rozumiem, że problem leży po stronie serwera?

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: zmiana środowiska na proste.pl i publiker prezstał działać
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Marzec 2014, godz: 11:01 »
Wynika to z ostatnich zmian na serwerach proste.pl. Aby rozwiązać ten problem, należy w pliku .htaccess (jeśli nie ma takiego pliku, to trzeba go utworzyć w katalogu Publikera) dodać linię:

AddHandler fcgi/php-5.3-ioncube .php

albo

AddHandler fcgi/php-5.4-ioncube .php

bortner

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 19
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: zmiana środowiska na proste.pl i publiker prezstał działać
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Maj 2014, godz: 08:15 »
Kolejny błąd na proste.pl, przy próbie wejścia w panel administratora publikera:

Process Limit Exceeded

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator at bok@iq.pl to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Czy to również może mieć związek ze zmianami na proste czy problem leży gdzie indziej?

jacekk20

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 30
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: zmiana środowiska na proste.pl i publiker prezstał działać
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Maj 2014, godz: 10:12 »
Jeśli działało Tobie choćby wczoraj, czy w ostatnich dniach to albo już po problemie bo mieli chwilową awarię  albo coś może grzebałeś w plikach na serwerze akurat.
Przed chwilą się do mojego prostego logowałem, logowanie bez kłopotów, klikanie między opcjami publikera też.