Autor Wątek: Wyrzucenie katalogów z dużą ilością błędów  (Przeczytany 1548 razy)

Rabus

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 7
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Wyrzucenie katalogów z dużą ilością błędów
« dnia: 06 Luty 2014, godz: 01:10 »
Hej! :)

Po zabawie z footprintami i powrzucaniu prywatnych baz katalogów, moja baza całościowo rozrosła się do około 37000. No i powiedzmy, że poużywam tego tak jak teraz jest przez jakieś 2-3 miesiące (mam dużo projektów i crona 24/7) lub do czasu, aż każdy katalog sprawny zostanie użyty. Powiedzmy, ze chciałbym w momencie gdy już wszystkie katalogi zostaną "przetestowane" wyrzucić te, które nie działają (footprinty dodały mi takie strony jak wikipedia.org czy mediawiki.org, albo inne strony z newsami) - da radę, czy muszę ręcznie przesiewać te 37000 rekordów?

wodnick

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 403
  • Pomógł: 11
    • Zobacz profil
Odp: Wyrzucenie katalogów z dużą ilością błędów
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Luty 2014, godz: 10:15 »
Posortuj według liczby użyć.
Ustaw wyświetlanie na 100 lub więcej katalogów.
Kasowanie zajmie ci 5 minut.

Rabus

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 7
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Wyrzucenie katalogów z dużą ilością błędów
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Luty 2014, godz: 16:11 »
To przy okazji zapytam - jak ustawić "więcej niż 100 rekordów"? U mnie da się max 100 :(

wodnick

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 403
  • Pomógł: 11
    • Zobacz profil
Odp: Wyrzucenie katalogów z dużą ilością błędów
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Luty 2014, godz: 17:51 »
Gdzieś jest na forum w instrukcji programu.
Chodzi o plik config.

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Wyrzucenie katalogów z dużą ilością błędów
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Luty 2014, godz: 14:37 »
To przy okazji zapytam - jak ustawić "więcej niż 100 rekordów"? U mnie da się max 100 :(
Aby to zrobić wystarczy w pliku /applications/config.php dodać poniższą linię i ewentualnie zmodyfikować liczby według uznania:

   $this->arPerPage = array(5, 10, 20, 30, 50, 300);

UWAGA: Operowanie na dużych listach może prowadzić do sytuacji, w których serwer przerywa działanie skryptu zanim program zdąży wykonać daną operację na wszystkich elementach listy, zatem należy mieć to na uwadze.