Autor Wątek: Obsługa proxy  (Przeczytany 3393 razy)

ditum.org

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 107
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
    • Pozycjonowanie
Obsługa proxy
« dnia: 14 Październik 2011, godz: 20:50 »
Czy skrypt mógłby obsługiwać proxy? Chodzi mi o to żeby można było zmienić adres IP skryptu. Najlepiej jakby można było wczytać jakąś listę z pliku TXT, a potem skrypt losowo wybiera adres do wykonania wpisu.
Coś takiego ładnie działa w Scrapebox-ie.

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Obsługa proxy
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Październik 2011, godz: 13:47 »
Jasne, żaden problem.

zajacgd

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Obsługa proxy
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Październik 2011, godz: 23:52 »
Jak tak to świetnie. A gdyby jeszcze można było obsługę prywatnych czyli z loginem i hasłem, to byłoby świetnie.

Eline

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 289
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Obsługa proxy
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Październik 2011, godz: 21:51 »
najlepiej jakby mozna bylo uzywac jeszcze jakiegos pliku "web proxy" lub mozecie udostepniac proxy tak jak omniadd :)
latwiej unikac banow na IP zakladanych w katalogach

ditum.org

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 107
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
    • Pozycjonowanie
Odp: Obsługa proxy
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Październik 2011, godz: 20:10 »
hm, a kiedy to może być wdrożone?

ditum.org

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 107
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
    • Pozycjonowanie
Odp: Obsługa proxy
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Listopad 2011, godz: 10:10 »
No i mamy kolejną wersję softu a tego co miało być wdrożone bez problemu nadal nie ma ;D

ditum.org

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 107
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
    • Pozycjonowanie
Odp: Obsługa proxy
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Wrzesień 2012, godz: 16:07 »
A my nadal czekamy  ;D

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Obsługa proxy
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Wrzesień 2012, godz: 17:36 »
Wszystko w swoim czasie :)

Eline

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 289
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Obsługa proxy
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Wrzesień 2012, godz: 17:52 »
Moze napisze jak to dzial w innych softach i dlaczego jest potrzebne
Mam program dodajacy do seokow. Korzysta on z biezaco aktualizowanej listy proxy polozonej na serwerze http.
Dzieki temu nie mam problemow z flagowaniem IP jako spamerskiego (a katalogi/wlasciciel maja taka mozliwosc i jak ktos ma zbior katalogow to wtedy nigdzie nie dodam).
Dodawanie idzie wolniej nawet przy najlepszych proxy, ale bezpieczenstwo wieksze.

Minus jest taki ze przy zlych/slabych proxy bedzie problem z prawidlowym dodaniem, wiec to trzeba by pododawac nie tylko przy danej grupie czy ma korzystac z proxy, ale i przy jakich typach katalogow czy bazach (po co ma korzystac z proxy dodajac do wlasnych baz).
Zadanie z pozoru latwe, ale jak do tego dojdzie jeszcze walidacja proxy i jakies tabele tymczasowe zeby flagowac proxy jako martwe to wyjdzie pare roboczogodzin jak nic ;)
« Ostatnia zmiana: 26 Wrzesień 2012, godz: 17:54 wysłana przez Eline »

ditum.org

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 107
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
    • Pozycjonowanie
Odp: Obsługa proxy
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Wrzesień 2012, godz: 17:59 »
To oczywiste, dlatego ja jestem gotów zapłacić za taki dodatek.

valdoorf

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 111
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Obsługa proxy
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Wrzesień 2012, godz: 09:16 »
mnie zbanowały ostatnio moje własne precle ;)

rzeczywiście proxy jet potrzebne, ale Mr Diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach...
bo jeśli podłączymy się automatycznie pod api np ProxyMarket to tam nie ma filtrowania anonymity czyli 90% proksiaków jest transparent a to strata czasu i proca...

Z kolei jeśli będziemy proxy "ładować" ręczenie jak do SB to przydałaby sie funkcja odsiewania lub ignorowania proxy powyżej założonego TimeOut-u, bo przecież Publiker to narzędzie typu: załaduj, odpal, zapomnij...
Tego mi najbardziej w SB brakuje, że nie można podać fresh proxy w czasie działania :(
Jak ktoś zagląda do Publikra raz na tydzień to umierające lub zbanowane proxy (zwłaszcza publiczne) mogą spowodować znaczny spadek wydajności

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Obsługa proxy
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Wrzesień 2012, godz: 12:00 »
Dzięki za cenne uwagi. Ale to jakie rozwiązanie myślisz, że byłoby najlepsze?

valdoorf

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 111
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: Obsługa proxy
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Wrzesień 2012, godz: 14:56 »
ja osobiście zrobiłbym to tak:

ustawienia:
max timeout [value] s
czy jeśli zabraknie proxy wysyłać z oryginalnego adresu: tak/nie [bolean]
jeśli zabraknie proxy wyślij email na adres: [value]
okienko na "doszuflowanie" proxiaków - było tak bodaj w adder 5

miło by było wykonać również sprawdzanie przez Proxy Judge, ale do tego są w końcu dedykowane narzędzia.

P.S.
lista stron proxy judge
blackhatworld.com/blackhat-seo/proxies/310350-proxy-judge-list.html