Autor Wątek: mało linków do podstron  (Przeczytany 2450 razy)

tomekj

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 23
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
mało linków do podstron
« dnia: 15 Wrzesień 2013, godz: 02:09 »
Witam zaczełem linkować strone uzywając multikodów, widze że publiker czasem dodaje z 20 (czsem mniejszą czasem większą) procentową skutecznością  linki w tekście do podstron. Ustawione jest w konfiguracji grupy żeby wysyłał linki w tekście a on poprostu nie wysyła.
Wcześniej nie zwracałem na to uwagi bo nie płaciłem za linki:)

Coś się da z tym zrobić czy taki urok maszyny?

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: mało linków do podstron
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Wrzesień 2013, godz: 21:18 »
A może część z tych katalogów, do których program wysyła wpisy nie akceptuje linków w treści i dlatego linki nie są wstawiane?

tomekj

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 23
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: mało linków do podstron
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Wrzesień 2013, godz: 01:27 »
no raczej nie bo na allegro czytam opisy i np alegrowicz pisze że oferuje multikod do 1000 seokatalogów z możliwością dodania linka w treści czyli 2000 linków a w {tej chwili|w tym momencie|właśnie teraz}  według statystyk mam na pierwszej stronie 9 wpisów bez linka , 1 z linkiem
 
« Ostatnia zmiana: 17 Wrzesień 2013, godz: 11:37 wysłana przez publiker.pl »

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: mało linków do podstron
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Wrzesień 2013, godz: 11:40 »
Wrzuć te katalogi do ponownego sprawdzenia, czyli zrób tak:

1) zaktualizuj program do najnowszej wersji
2) wejdź w Menu -> Katalogi i wylistuj wszystkie katalogi z bazy katalogów dla danego multikodu;
3) pod listą katalogów masz formularz eksportu adresów - wyeksportuj do pliku wszystkie adresy (same adresy URL wystarczą);
4) wejdź w Menu -> Katalogi -> Dodaj adresy do sprawdzenia, wklej wyeksportowaną powyżej listę adresów, zaznacz opcję "sprawdź ponownie każdy adres URL";
5) musisz poczekać z 1-2 dni, aż wszystkie adresy zostaną ponownie sprawdzone (czas oczekiwania będzie zależał oczywiście od liczby katalogów do sprawdzenia);
6) jak wykona się punkt 6), to wejdź w Menu -> Projekty -> Zarządzaj grupami -> Operacje -> Ponownie spróbuj dodać wpis do katalogów = do wszystkich katalogów jeszcze raz
7 ) uruchom ponownie grupę

tomekj

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 23
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: mało linków do podstron
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Wrzesień 2013, godz: 22:47 »
wczoraj zaktualizowałem dzisiaj dałem adresy do sprawdzenia powtórnie i już dzisiaj odomieniają się proporcje  - mało który nie ma linku
Chyba to działa . Dzięki

tomekj

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 23
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: mało linków do podstron
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Wrzesień 2013, godz: 22:48 »
a nie trzeba czasem całej bazy zaktualizować?

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: mało linków do podstron
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Wrzesień 2013, godz: 10:05 »
Baza jest na bieżąco aktualizowana, ale czasem jak widać nie wszystko się zaktualizuje na czas.

tomekj

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 23
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: mało linków do podstron
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Wrzesień 2013, godz: 22:59 »
niestety musiałem zainstalować od początku publiera bo dosyć niefortunnie zaktualizowałem baze publiczą (zaktualizowałem publiczne katalogi nie czekając na odpowiedź i źle je wgrałem bo razem z loginami). Po powtórnej instalacji nie chodzą mi dwa multikody na 5. Zakładając że wszystko dobrze ustawiłem może być jakiś ku temu powód .
W jednym multikodzie zostało z 400 katalogów do dodania na 500 w drugim 50 na 200

publiker.pl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1 867
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: mało linków do podstron
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Wrzesień 2013, godz: 10:33 »
A próbowałeś użyć  Menu -> Projekty -> Zarządzaj grupami -> Operacje -> Ponownie spróbuj dodać wpis do katalogów = do wszystkich katalogów jeszcze raz ?

tomekj

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 23
  • Pomógł: 0
    • Zobacz profil
Odp: mało linków do podstron
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Wrzesień 2013, godz: 23:14 »
nie próbowałem , ale po paru dniach zaczeło działa samo:)  więc to już nie problem. 
Mam ustawione dwa wpisy po 500 znaków (po wygenerowaniu)  i dodał już do 50 katalogów bez żadnego linka, na szczęście to baza publiczna więc tylko tak pisze dla informacji