Pokaż wiadomości

Ta sekcja pozwala Ci zobaczyć wszystkie wiadomości wysłane przez tego użytkownika. Zwróć uwagę, że możesz widzieć tylko wiadomości wysłane w działach do których masz aktualnie dostęp.


Pokaż wątki - jacekk20

Strony: [1]
1
Pytania, problemy / brak nowych działających katalogów
« dnia: 24 Wrzesień 2014, godz: 11:47 »
No i właśnie, publiker chyba przejechał już wszystkie katalogi do których mógł coś dodać. W manualu CRON pojawiają się już tylko katalogi błędne, do których ręcznie z publikera też wpisu wysłać nie mogę

2
Pytania, problemy / narzędzia -> wyszukiwanie nowych katalogów
« dnia: 15 Wrzesień 2014, godz: 22:58 »
Tak sobie ostatnio grzebałem i zauważyłem że w zakładce
narzędzia -> wyszukiwanie nowych katalogów

mam zapytanie z opisem
ID:1
Witamy w SEOKatalogu - najnowszym polskim projekcie SEO   

jak je otworzę, to w
zapytaniu do google mam Witamy w SEOKatalogu - najnowszym polskim projekcie SEO
etykieta Witamy w SEOKatalogu - najnowszym polskim projekcie SEO

jest aktywne, wyszukiwanie ostatni tydzień, tylko język polski.

Klikam test zapytania


a oto wynik testu:
Błąd: operacja nie została wykonana poprawnie

Podany adres URL nie odpowiedział prawidłowo. Sprawdź, czy wprowadzony adres jest poprawny.
Wywoływany adres URL:
http://www.google.pl/search?q=Witamy+w+SEOKatalogu+-+najnowszym+polskim+projekcie+SEO&num=100&tbo=d&tbas=0&tbs=qdr:w&lr=lang_pl
Serwer Google nie zwrócił poprawnej odpowiedzi na wysłane zapytanie (Kod HTTP odpowiedzi: 503). Może to wynikać z blokady adresu IP.

Jak się domyślam publiker skoro taką odpowiedź naje to coś jest nie tak i co za tym idzie ani razu od jego zainstalowania nie sprawdził googla pod kątem nowych katalogów?

Dodam że mam tam tylko to jedno zapytanie.
Co i jak zrobić żeby było dobrze.

3
Pytania, problemy / Teksty 999-1000 znaków, brak tekstu
« dnia: 09 Maj 2014, godz: 10:13 »
Dostaję na maila komunikaty typu:

Teksty pełne - nie można wygenerować odpowiedniego TEKSTU Brak tekstu spełniającego warunki: opublikowany, przeznaczony do podlinkowania, tekst normalnej długości (długi), przeznaczony do publikacji w katalogach Minimalna długość tekstu: 999 znaków Maksymalna długość tekstu: 1000 znaków Tekst próbowano przygotować dla katalogu/precla pod adresem: ...

Mimo wszysto nie są to pojedyncze raporty, więc pewna część katalogów ucieka. Tekstów mam sporo, włącznie z tym że zrobione już też kilka z ilością znaków 990-1010, po 1 znaku więcej w każdym, a dalej mam takie komunikaty. Wiem że też kwestia polskich znaków, tylko nie wiem co do poprawności tekstów czy ryzykować ustawienie kilku z tego zakresu bez polskich znaków w treści, czy nie będą wyrzucane.
Jest jakaś inna możliwość przeskoczenia tego limitu 999-1000 znaków?

4
Pytania, problemy / Problem z "wagą" linków, fraz...
« dnia: 06 Maj 2014, godz: 19:44 »
Witam
Tak sobie ostatnio na spokojnie doczytuję wszystko i wprowadzam korekty w projekcie, zauważyłem że nie mogę zmienić nigdzie wagi linka, frazy i czegokolwiek do czego przypisana jest waga, wszędzie mam 10, a choćby w instrukcji jest mowa o różnych wagach które można ustawić dla różnych treści.
Co nie gra?

Wiem że mogę wagę ustawić dodając nową treść przez dodawanie z "więcej opcji", ale co jak mam już po kilkadziesiąt lub więcej ustawionych, usuwać i na nowo klepać trochę bez sensu robota, a i dodając przez " Dodaj nowy tekst (więcej opcji)" mogę dodać tylko np tekst na katalog, a do tej pory wstawiałem każdą np frazę z linkowaniem do wszystkiego

5
Pytania, problemy / gdzie umieszczać słowa kluczowe
« dnia: 02 Maj 2014, godz: 23:45 »
Może dla większości banalne pytanie, ale naszły mnie zwyczajnie małe wątpliwości.
Gdzie, w których tekstach, tagach czy gdzie umieszczać konkretne zwroty, słowa, na które chcę żeby google pokazywało stronę?
Powiedzmy że chcę żeby moja strona pojawiała się po wpisaniu "samoloty pasażerskie".
Gdzie ten zwrot "samoloty pasażerskie" w publikerze umieszczać?

Nie chodzi o dodawanie do konkretnych katalogów, tylko o same słowa kluczowe dla wyświetlania strony w goglach

6
Pytania, problemy / Jaki rodzaj linków i linki auto w treści w katalogach
« dnia: 17 Kwiecień 2014, godz: 11:47 »
Dwie sprawy.
1. Dodawanie linków w tym okienku wyskakującym dostępnym przy pisaniu tekstów, jest tam miejsce na link, opis linku i rozwijana lista rodzaju linku czy jakoś tak. Co tam wybrać żeby było optymalnie? W ogóle ma to znaczenie, czy nie trzeba tam nic wybierać. Może strasznie amatorskie pytanie ale tak też używam publikera, tylko na moje potrzeby.
2. Linki auto. Bywa że jak sprawdzam wpis, to w opisie tam gdzie miał być link typu auto, owszem link jest, ale i słowo pod którym miał być link jest zamienione w treści wpisu na "auto", więc coś jest nie tak a nie wiem co.

7
Witam,
Do czasu zanim na proste.pl zmieniali coś ze środowiskiem serwera wszystko grało, zmienili i lipa, publiker nie dodaje ani wpisów z automatu, ani nawet te niby wysłane z manuala też nie pojawiają się na liście. Wie ktoś może jak naprawić? Domyślam się że to coś na samym serwerze, może coś zresetowali, ale nawet jeśli to przy instalacji publikera poza podaniem linku do CRONa nic praktycznie nie zmieniałem.

Bo chyba sam publiker nie potraktował tego jako zmianę serwera? Bo tu by chyba było trzeba dezaktywować klucz itd tak jak bym przenosił na inny serwer?

taki mail był od proste.pl"
"Szanowni Klienci,

Informujemy, że pomyślnie zakończyliśmy wielotygodniowy okres testowy nowego środowiska na naszych serwerach WWW i jutrzejszej nocy tj. nocy z 06.03.2014 na 07.03.2014 w godzinach 00:00-07:00 na obsługującym Państwa strony serwerze WWW o nazwie www3.proste.pl uruchomiona zostanie nowa jego wersja. W tym czasie, w wyniku prac, nastąpi przerwa w dostępie do stron www obsługiwanych przez ten serwer.

Za utrudnienia serdecznie przepraszamy. Wprowadzone zmiany pozwolą nam świadczyć dla Państwa usługi o jeszcze wyższej jakości.

W przypadku wystąpienia jakichkolwiek problemów prosimy o kontakt z naszym BOK: bok@proste.pl."

8
Pytania, problemy / problem z konfiguracją cron (chyba)
« dnia: 18 Październik 2013, godz: 11:07 »
Wydaje mi się że na serwerze wszystko skonfigurowałem tak jak ma być (proste.pl)
Ale nie mogę nawet zacząć konfiguracji publikera w panelu publikera, bo coś już na etapie aktualizacji, 
zadania cron ->uruchom zadania w pętli
po wybraniu tej opcji wszystko może chodzić w nieskończoność zapętlając sprawdzanie, i powtarza się tylko w kółko taki sam tekst z końcówką

Brak aktywnych działających proxy (proxy type=8) - proxy nie będzie używane.
Nie udało sie ustalić poprawnej wartości.
Sprawdzanie wartości Indexed Pages dla: http://www.customessay.eu/
Serwer Google nie zwrócił poprawnej odpowiedzi na wysłane zapytanie (Kod HTTP odpowiedzi: 503). Może to wynikać z blokady adresu IP.
Używany do tej pory serwer proxy (proxy type=8): (brak)
Brak aktywnych działających proxy (proxy type=8) - proxy nie będzie używane.
Nie udało sie ustalić poprawnej wartości.
Teraz jest: 2013-10-18 10:38:55
Ustalam czas następnego wywołania zadania na: 2013-10-18 10:38:55
Pozostało adresów do sprawdzenia:218
Status końcowy: OK (zadanie zakończone)


i tak na okrągło, przy czym zawsze jest że pozostało do sprawdzenia 218, nie mniej.
co jest?

Strony: [1]