Publiker Forum

Publiker => Zgłaszanie błędów => Wątek zaczęty przez: termi w 21 Czerwiec 2012, godz: 10:26

Tytuł: Problem z Publikerem po zainstalowaniu nowej wersji opery
Wiadomość wysłana przez: termi w 21 Czerwiec 2012, godz: 10:26
Witam. Zainstalowałem dzisiaj nową wersje opery i w momencie jak wchodzę do publikera i chcę przejść do zakładki projekty wyskakuje mi ekran logowania, więc się loguję i po zalogowaniu publiker wraca z powrotem do zakładki w której byłem wcześniej i tak za każdym razem jak chcę przejść do zakładki projekty.
Tytuł: Odp: Problem z Publikerem po zainstalowaniu nowej wersji opery
Wiadomość wysłana przez: ragnar23 w 21 Czerwiec 2012, godz: 10:29
spróbuj wyczyścić jakoś dane przeglądarki może to pomoże
ale ciekaw jestem jak sobie z tym poradzisz...
ja mam podobny fail, ale na szczęście nie na swoich kompach
jak jestem u dziewczyny i próbuje się zalogować przez chrome'a (którego też używam u siebie) to nigdy nie mogę się zalogować...
strasznie dziwne zachowanie
Tytuł: Odp: Problem z Publikerem po zainstalowaniu nowej wersji opery
Wiadomość wysłana przez: wodnick w 21 Czerwiec 2012, godz: 10:29
Witaj.

To wygląda na jakiś problem z kontrolą sesji.
Sprawdź ustawienia ciasteczek w Operze.

z pozdrowieniami,
wodnick

Edit: Opera ma bardzo zachłanne cache'owanie, jeśli adres przed i po logowaniu jest taki sam, może bardzo upierać się przy pokazywaniu wersji sprzed.
To samo dotyczy Chrome.
Tytuł: Odp: Problem z Publikerem po zainstalowaniu nowej wersji opery
Wiadomość wysłana przez: termi w 21 Czerwiec 2012, godz: 10:42
Dziwne za nastym razem w końcu zaskoczyło i już nie ma tego problem
Tytuł: Odp: Problem z Publikerem po zainstalowaniu nowej wersji opery
Wiadomość wysłana przez: publiker.pl w 21 Czerwiec 2012, godz: 11:05
Edit: Opera ma bardzo zachłanne cache'owanie, jeśli adres przed i po logowaniu jest taki sam, może bardzo upierać się przy pokazywaniu wersji sprzed. To samo dotyczy Chrome.
Dzięki za wskazówkę, musimy to w takim razie sprawdzić i ewentualnie poprawić.
Tytuł: Odp: Problem z Publikerem po zainstalowaniu nowej wersji opery
Wiadomość wysłana przez: wodnick w 21 Czerwiec 2012, godz: 11:14
Do usług :)

Wpadłem kiedyś na to przez jednego klienta.
Logował się nieskutecznie do zaplecza Joomla!, a ja go widziałem (też w zapleczu) jako zalogowanego.
Ale zamiast komunikatu "podałeś złe hasło" itp. widział cały czas ten sam formularz logowania, co go właśnie był prawidłowo wypełnił.
Dopiero jak kazałem mu wybrać jakiś używany już adres w pasku adresu, okazało się, że jednak jest skutecznie zalogowany, ale Chrome nie uznaje za stosowne odświeżyć strony, bo ją już ma w cache. W Operze takie rzeczy też się czasem przydarzają.